CARTI RECOMANDATE
Cele mai bune cărți de dezvoltare personală în limba română

Dezvoltare personală

de la idee la bani

De la idee la bani – Napoleon Hill

Cartea aceasta scrisă de Napoleon Hill a fost tipărită pentru prima dată în 1937 și este în continuare incredibil de actuală, un adevărat besteseller la nivel mondial. Este în top 10 cele mai citite cărți din lume, cu peste 70 de milioane de exemplare vândute.

Titlul original în engleză al cărții este ”Think and grow rich” și dacă o veți citi veți observa că ea nu este o cartea doar despre bogăție, ci și o carte despre mentalitate, despre atitudine, despre relații, despre intuiție, subconștient, despre energia sexuală, despre frică, despre networking, despre o întreagă filosofie de viață și gândiți-vă că a fost scrisă în 1937, așa cum am spus.

O carte care trebuie recitită periodic exact ca un manual.

Fără îndoială este cea mai bună și mai completă carte de dezvoltare personală pe care eu am citit-o vreodată.

Atitudinea atitudinea este totuleste totul – Jeff Keller

Jeff Keller a terminat facultatea de drept în 1980 și s egândea că va fi avocat pentru tot restul vieții sale. La început lucrurile s-au desfășurat conform planului. Dar după câțiva ani în care a practicat avocatura, și-a dat seama că de fapt nu era deloc fericit. Firește că erau unele aspecte ale vieții sale care îi plăceau, dar totuși faptul că nenumărate aspecte ale profesiei sale îi displăceau i-au diminuat vitalitatea. La un moment dat ajunsese să îi fie groază să meargă la serviciu.

Într-o zi, neștiind ce ar trebui să facă a avut puterea să își spună sieși:

”Trebuie ca viața mea să reprezinte mai mult decât atât…trebuie să existe mai mult decât suferință și nefericire.” Autorul povestește cum și-a descoperit vocația, cum și-a schimbat meseria, cum s-a luptat cu lipsa de sprijin din partea celorlalți și te ajută să înțelegi că de fapt rădăcinile succesului se află în minte și că depinde în primul rând felul în care gândești.

Autorul oferă pași concreți prin care ne putem schimba mentalitatea și prin care putem acționa în viața de zi cu zi. O carte excelentă și foarte practică!

Educație financiară

robert-kiyosaki-tata-bogat-tata-sarac-coperta-3dTată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki

Este prima carte de educație financiară pe care eu am citit. Autorul te învață într-o manieră foarte simplă cum poți să îți modelezi gândirea în domeniul financiar. Această carte aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câștigi mulți bani ca să ajungi bogat. Din carte vei învăța despre active și pasive, despre ce reprezintă de fapt casa ta, despre traseul fluxului monetar al unui om sărac și al unui om bogat, îți explică și cum stau lucrurile cu taxele și impozitele, te învață cum poți să plătești studiile copiilor cu o investiție inițială foarte mică și nu în ultimul rând te ajută să înțelegi că este bine să muncești pentru a învăța și nu pentru bani.

Kiyosaki spune că principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.

secretele_mintii_de_milionar_reed2013_copera1-3dSecretele minții de milionar – T. Harv Eker

”Dați-mi cinci minute și vă pot prezice viitorul financiar pentru tot restul vieții” Iată ce ne spune T. Harv Eker în această carte. Eker este un om care a lansat multe afaceri și a dat de nenumărate ori faliment până când a înțeles că trebuie să își schimbe tiparul financiar, iar apoi a devenit limilionar și așa s-a menținut. Autorul explică de ce cei mai mulți oameni nu sunt bogați și nici nu vor fi vreodată, dar și pași concreți pe care îi poți face pentru a-ți câștiga libertatea financiară. O carte excelentă pentru care trebuie neapărat să o citești dacă vrei să nu mai ai grija banilor niciodată.

dale-carnegie-secretele-succesului-coperta-3dSecretele succesului – Dale Carnegie

Cea mai bună carte despre relațiile interumane pe care am citit-o. Wareen Buffet, al treilea cel mai bogat om din lume, a spus că aceasta este cartea i-a schimbat viața. Dacă vrei să ai succes în viață și în relațiile cu oamenii, clar trebuie să o citești.


Comentarii